pátek 15. června 2012

Dnes si představíme zbylé autory vystavující na Exkurze do cizích světů.

Začneme s Michaelou Langovou, čerstvou absolventkou FAVU, který svůj deník pojímá konceptuálně. Za pomoci astrologie si všímá vlivu měsíce na její osobu a za pomoci jednoduchých hesel charakterizuje samu sebe v daném časovém horizontu. Michaela si hraje s formou deníku, ten nese název Efemeridy.
oficiální stránky autorky: http://am3.ffa.vutbr.cz/michaela-langova

Na výstavě se představí i malířka Olga Paštéková, absolventka VŠVU, vystavující nyní například ve Vídni. Olga se deníkové tvorbě věnuje pravidelně, její malé deníčky jste měli možnost shlédnout již před pár měsíci na výstavě Drawing: 11 Propositions. Nyní jej pojímá experimentálně, klasický deníkový záznam však zůstává...deník Olgy Paštékové je jedním z nejosobnějších na výstavě.
oficiální stránky autorky: http://www.olique.sk/portfolio/zivotopis/home.htm

Seznáme se i s Rastislavem Podhorským, mladým studentem malby na bratislavské VŠVU.
Rastislav bude prezentovat svůj pěstovatelský deník, k němuž se vyjadřuje takto: "Pestovateľský denník je jeden z užitočných spôsobov akými možno denník písať . Sú to záznamy o správe bytových rastlín, ktoré však nevyhnutne budú sprevádzané tými ostatnými udalosťami mesiaca máj, udalosťami nejednej (nakreslenej) osoby, kedže autorstvo nedovolilo aby išlo explicitne o osobný denník. Je potrebné zdôrazniť že Pestovateľský denník je v prvom rade súbor kresieb, ktoré sa otvárajú krátkemu vzťahu s písaným slovom, aby sa tak zároveň otvorili naznačenému príbehu."

Svoje lightboxy bude prezentovat i Lucia Tallová, mladá malířka, absolventka VŠVU. Lucia si ve svém "deníku" všímá drobných změn v půdorysu jejího právě přestavovaného bytu...Luciiny lightboxy přitom nejsou neosobní, s každou (i nepatrnou) změnou bytu pro ni totiž zmizelo i pár cenných vzpomínek...
Vybraná díla umělkyně ke shlédnutí zde:http://www.artloop.eu/en/lucia-tallova

Poslední dnes představenou umělkyní je Kamila Zemková. I ona je absolventkou brněnské FAVU (2009), nyní žijící, tvořící v Praze. Tvorba Kamily Zemkové je celkově intimního rázu, její deník vystavený v Bratislavě tedy není výjimkou... Společně s deníkem Olgy Paštékové je její práce silně osobní a má časosběrný charakter.
práce Kamily Zemkové ke shlédnutí zde: http://intermedia.ffa.vutbr.cz/user/kamila-zemkova


Žádné komentáře:

Okomentovat